Workshops en cursussen vilten
in kleine groepen
onder professionele begeleiding

Intro

Door mijn jarenlange viltervaring ken ik vele ins en outs op viltgebied. Ik kan je deskundig adviseren op het gebied van wolkeuze, gebruik van andere materialen, keuze van technieken, compositie en kleuren. Ik kan je begeleiden in het maken van een bepaald item, bijvoorbeeld een wandkleed, kussenhoes, lampenkap, sfeerlicht, o.i.d. Maar ik kan je ook begeleiden en adviseren als je het leuk vind vrijer te werken en op zoek te gaan naar je eigen creativiteit. Samen onderzoeken we de mogelijkheden van vilt. Al experimenterend en onderzoekend kom je op uitkomsten waarmee je jezelf kunt verrassen.
In atelier Filt Viltwerk is naast je eigen creativiteit de kwaliteit van het vilt zeer belangrijk. Dat betekent dat ik van je vraag de tijd te nemen die het materiaal vraagt om tot een goed en waardevol product te komen. Plezier in het werk staat voorop, daarom houd ik het aantal deelnemers bewust laag. Zo kan ik iedereen waar nodig goed begeleiden. Bovendien heb je dan lekker de ruimte in het mooie atelier. In kleine groepen leer je elkaar ook makkelijker kennen, niet altijd bevorderend voor het werktempo, maar zeker gezellig!
En natuurlijk nemen we ook altijd even de tijd voor een kopje koffie, een praatje en een evaluatie van ieders werk. (N.B.: de workshops gaan alleen door bij voldoende deelnemers).

Dagje vilten

Als je graag met een eigen groepje wilt komen vilten: neem even contact met mij op over de mogelijkheden. (mail naar [email protected] )
In verband met de afstandsregels is er in het atelier ruimte voor maximaal 6 deelnemers. Elke deelnemer werkt aan een eigen, grote tafel. Tussen elke werkplek is minimaal 1,5 meter ruimte. Wij houden rekening met alle RIVM-voorschriften. Met elkaar zorgen we voor elkaar. Op deze manier kunnen we elkaar in een prettige sfeer ontmoeten en samen creatief bezig zijn.

Dutch Felt Academy


Maak van je viltwerk iets bijzonders
Of je nu al jarenlang vilt, of het vilten wilt leren, bij Dutch Felt Academy (DFA) helpen we je graag om van je viltwerk iets bijzonders te maken. Je kunt bij DFA de fijne kneepjes van het ambacht leren in een lessenreeks waarbij het accent op de techniek ligt, of je kiest voor een opleiding waarbij het accent meer ligt op de creatieve ontwikkeling van de studenten.
De DFA opleidingen:

Lessenreeks Ambachtelijk vilten
Voor beginnende en enigszins ervaren vilters organiseren we een lessenreeks 'Ambachtelijk Vilten'. Centraal thema is de technische kant van het vilten, vanaf het allereerste begin (warenkennis, viltkunde) tot aan complexere technieken. In de kleine groepen (maximaal 6 personen) kun je rekenen op professionele, individuele begeleiding.

Modules 'Verbeelding in Vilt'
Tijdens de lesmodules 'Verbeelding in Vilt' werk je aan het ontwikkelen van je ideeën en de omzetting daarvan in vilt.
Het accent van de lessen zal liggen op verdieping, zowel van je artistieke vermogens als je creatieve mogelijkheden.
Een nieuwe lessenreeks van telkens 3 x 2 dagen (een vrijdag en een zaterdag). Elke module met zijn eigen onderwerp. We starten met 'vorm en kleur'.


Module 1, Spelen met vormen en kleuren
November 2020 t/m april 2021: VOL

Wil je meer weten over een van deze opleidingen, neem dan een kijkje op de site van Dutch Felt Academy.