Workshops en cursussen vilten
in kleine groepen
onder professionele begeleiding

Intro

Door mijn jarenlange viltervaring ken ik vele ins en outs op viltgebied. Ik kan je deskundig adviseren op het gebied van wolkeuze, gebruik van andere materialen, keuze van technieken, compositie en kleuren. Ik kan je begeleiden in het maken van een bepaald item, bijvoorbeeld een wandkleed, kussenhoes, lampenkap, sfeerlicht, o.i.d. Maar ik kan je ook begeleiden en adviseren als je het leuk vind vrijer te werken en op zoek te gaan naar je eigen creativiteit. Samen onderzoeken we de mogelijkheden van vilt. Al experimenterend en onderzoekend kom je op uitkomsten waarmee je jezelf kunt verrassen.
In atelier Filt Viltwerk is naast je eigen creativiteit de kwaliteit van het vilt zeer belangrijk. Dat betekent dat ik van je vraag de tijd te nemen die het materiaal vraagt om tot een goed en waardevol product te komen. Plezier in het werk staat voorop, daarom houd ik het aantal deelnemers bewust laag. Zo kan ik iedereen waar nodig goed begeleiden. Bovendien heb je dan lekker de ruimte in het mooie atelier. In kleine groepen leer je elkaar ook makkelijker kennen, niet altijd bevorderend voor het werktempo, maar zeker gezellig!
En natuurlijk nemen we ook altijd even de tijd voor een kopje koffie, een praatje en een evaluatie van ieders werk. (N.B.: de workshops gaan alleen door bij voldoende deelnemers).

Filt Viltwerk open-atelierdagen


'Met de handen in het sop'
5 Ochtenden lekker aan de gang in het atelier. Je kunt je eigen ontwerpen aandragen en begeleiding krijgen bij het vilten. Maar je mag ook gebruik maken van de in het atelier aanwezige inspiratie. Geschikt voor beginnende en gevorderde vilters. Je werkt op eigen niveau.

Vrijdag 14 september, 5 oktober, 2 november, 21 december 2018 en 18 januari 2019. 10.00 – 13.00 uur.

Kosten € 175,- inclusief koffie/thee/lekkers. Exclusief materialen, deze kosten zijn afhankelijk van de aard van het gevilte werkstuk.

Dagje vilten

Als je graag met een eigen groepje wilt komen vilten: neem even contact met mij op over de mogelijkheden. (mail naar [email protected] of bel: 06 11 75 16 60)

Dutch Felt Academy


Maak van je viltwerk iets bijzonders
Of je nu al jarenlang vilt, of graag wilt leren vilten, bij Dutch Felt Academy (DFA) helpen we je graag om van je viltwerk iets bijzonders te maken.
Hiervoor heeft DFA twee opleidingen:

1.
Lessenreeks Ambachtelijk vilten

Voor beginnende en enigszins ervaren vilters organiseren we een lessenreeks 'Ambachtelijk Vilten'. Centraal thema is de technische kant van het vilten, vanaf het allereerste begin (warenkennis, viltkunde) tot aan complexere technieken. In de kleine groepen (maximaal 8 personen) kun je rekenen op professionele, individuele begeleiding.

2.
Tweejarige opleiding 'Felt Artist'

Minder of meer gevorderde vilters bieden wij een tweejarige opleiding waarin de creatieve ontwikkeling van de studenten minstens zoveel aandacht krijgt als verdieping in vilttechnieken. In deze opleiding van hoog niveau (zowel vilt-technisch als creatief) krijg je veel persoonlijke aandacht van onze vaste en gastdocenten. Daarmee willen we je stimuleren net iets verder te kijken, je grenzen te verleggen. Zodat je tot beter en verrassender viltwerk komt.

Wil je meer weten over een van deze opleidingen, neem dan een kijkje op de site van Dutch Felt Academy.

Workshop 'stola'

Maak onder begeleiding een unieke, warme stola vóór de herfstdagen beginnen!

Zaterdag 20 oktober, 10.00 – 17.00 uur

Kosten € 85,- inclusief heerlijke lunch en lekkers bij de koffie/thee. Exclusief materialen, deze kosten zijn afhankelijk van de aard van het gevilte werkstuk.

Opgave en info:
Truus Huijbregts
[email protected]
T 0611751660

Workshop 'licht'

Maak onder begeleiding een uniek en prachtig lichtobject vóór de donkere dagen beginnen!

Zondag 21 oktober, 10.00 – 17.00 uur

Kosten € 85,- inclusief heerlijke lunch en lekkers bij de koffie/thee. Exclusief materialen, deze kosten zijn afhankelijk van de aard van het gevilte werkstuk.

Opgave en info:
Truus Huijbregts
[email protected]
T 0611751660

Workshop Tekens van het Land

Vilt 2-daagse 'Tekens van het Land' door Truus Huijbregts
Hierbij staat het landschap als inspiratiebron centraal.
De workshop begint met een wandelingetje over het land van onze buur-natuurboer Auke Stremler en een korte 'autotour' door het typisch Friese kleiweide-landschap van Nij Baarderadiel. Op bijzondere plekken kan je even rustig rondkijken en foto's nemen. Hierna gaan de deelnemers de indrukken die zijn opgedaan omzetten in een eigen ontwerp en vilt-kunstwerk. Het ontwerp kan omgezet worden in een gevilte stola of wandkleed, enz.

Zaterdag 27 en zondag 28 oktober, 10.00 – 17.00 uur

Kosten € 185,- inclusief heerlijke lunch en lekkers bij de koffie/thee. Exclusief materialen, deze kosten zijn afhankelijk van de aard van het gevilte werkstuk.

Opgave en info:
Truus Huijbregts
[email protected]
T 0611751660